Woocommerce med Gutenberg blocks

Ny Checkout til woocommerce. Velkommen til Gutenberg i din Webshop.. og farvel til tinyMCE
læs højt

Jeg har kigget lidt ind i det der kan ske, i en ikke så fjern fremtid, eller rettere det sker på din webshop i den nærmeste fremtid. Der kommer til at ske noget… Mange mente at man slog WordPress ihjel med Gutenberg  og nu bliver Woocommerce til “Wootenberg”..  og ligesom det viste sig at WordPress i stedet blomstrede og fik flere brugere sker det også i din webshop.. 

Fra det kommende nytår vil WordPress ikke længere fuldt ud understøtte TinyMCE.  

Det ses tydeligt på de ting der i dag bliver testet at det går hurtigt den vej. 

Rent faktisk tror jeg at netop Woocommerce er det flagskib..der kommer til at skyde tinyMCE i sænk 

Woocommerce og Gutenberg

Woocommerce og Gutenberg.. for mange er det et fy ord.. men det er en virkelighed der flytter sig rimelig hurtigt.. og folkene bag “Woocommerce” og “Woocommerce blocks” er startet op med høj frekvens af nye udgivelser.. I skrivende stund hedder woocommerce block 2.60 og du kan hente det fra  GitHub eller WordPress.org.

Men først lidt om det der er ved at ske i huset Woocommerce og hvor hurtigt udviklingen går. 

De har øget frekvensen af nye udgivelser til noget der kommer til at ske på ugebasis. Det vil sikre at man hurtigere kommer videre med rettelser og får det testet igennem. 

Man har øget fokus på udviklingen og kommunikationen omkring Woocommerce til at det er mere end et addon til Woocommerce… men til at være en test platform til det der kan komme med i kernen af Woocommerce. 

Det betyder også at ikke alt der bliver afprøvet ikke lige nødvendigvis kommer med i Woocommerce og at meget kommer til at drejer sig hvordan brugerne modtager det.. og om det giver det giver et bedre kundeflow. 

Kurv og Checkout blocks

De sidst 5 måneder er der blevet lagt mange timer i lave nye blokke til Kurv og Checkout de er nu klar til at man kan tage dem i brug.. der er dog stadig nogle begrænsninger på dem, men jeg mener nu at de er værd at teste måske ikke lige i først omgang live..

Der meget mere at læse om Cart and Checkout.. og om betalingsdelen der nu virker med flere betalingsløsninger..  (Måske er det nu nye integrationer skal skrives.) 

Flere opdateringer der kommer til at ændre woocommerce

Du kan læse mere om alle ændringerne til ver. 2.60 eller på Githubs pull request. og det noget nyt at man lægger pull requests op på den måde.. her finde du også de senarier der ønskes ekstra tests på. 

Introduktion af ordrekladde.. for lette overgangen til Checkout blocks, og og giver flere muligheder af ændringer. at det er noget som jeg forventer at de inden længe bliver en del af kerne i Woocommerce.. da man allerede nu er i gang med at omskrive de tilhørende API’er 

Det kan gå ind og konflikte med 3. parts plugins det bør du som shop ejer være opmærksom på. da flere af dem har lignende funktioner..

Det er vigtigt at bemærke at ordrekladder udløber efter 24 timer og bliver slettet ved oprydning af databasen..og vil være med til at holde din installation sikker og hurtig.

Introduktion af ny Reserved Stock Class og database table for at forhindre race mod produkter med lav beholdning på travle butikker.. så man trigger på optaget / udsolgt. så man undgår at sælge flere end der er på lager. det er igen noget som ret hurtig også finder vej til kernen af Woocommerce.. og vil være klar til blockeditoren. 

Produkt blokkene gennemgår også en del .. og giver dig flere muligheder.. 

HTML redigering er ikke længere understøttet i flere blokke.. det sikre at hele butikken vil lave færre fejl. 

der er lavet flere filtre til sortering af dine produkter.

Som udvikler kan jeg kun anbefale dem der er nysgerrige til at hoppe med på vognen og være blandt dem der er på forkant med udviklingen når vi når 2021.

Selv er jeg en af dem der har leget med Wootenberg gennem et stykke tid nu og det er stadig “bleeding edge” udvikling.. 

DEL:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag produkt nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Get notified about new articles

Er der noget jeg skal have med på min blog?

Kontakt informationer

Find os her:

Har du et spørgsmål ?