læs højt

De sidste 7 – 8 år har jeg brugt linux egentligt startede jeg med at lege med linux for at finde nogle stabile servere til at gameservere på men efterhånden er det nu mere for at have rigtig god og stabil kontormaskine der er det tiltrækkende. Langt det meste af mit arbejde foregår udelukkende på en linuxbox.

Jeg startede ud med at lege med systemerne på Knoppix og Debian i første omgang bruget jeg en livecd, og blev så glad for systemet at jeg blev nødtil at installer det på en ledig maskine. Til at begynde med var jeg lidt begrænset af hvilke systemer der lige understøttede de bundkort jeg havde i maskinerne, men det varede dog ikke så længe før jeg selv kunne løse de installations problemer. Igennem rigtig lang tid brugte jeg Xandos, En Debian klon, på min bærbare både til mail og øvrige tekst behandling, men da redhat blev til fedora var jeg solgt, og lige siden har jeg brugt det som primære alternativ system til Windows, Og idag bruges Windows da stort set kun på min spille maskine alt andet kører på Fedora 10, den er sat op med KDE cube desktop med hjemme komponeret matrix opsætning, Det er den maskine der er på det meste af tiden. De fleste ting er blevet meget nemt at sætte op i dag.

Skal jeg bruge en Web,ftp eller en gameserver så er det Debian jeg bruger. Det er i reglen ukompliceret at sætte et system op der. Her kan man så sættet et hosting system op. Jeg har gode erfaringer med at bruge bruge et par gode systemer Webmin og Easy Hosting Control Panel. Det sidste er er rigtig godt system hvis man kun vil hoste hjemmesider, det fungere rigtigt stabilt fuld mailsupport og med mange gode auto install scripts til forskellige forum og hjemmesider
Det er nemt at sætte op til forskellige brugere.

Det er svært at undværer en god router. Min er bygget over en gammel bladeserver på 1133 MHz, med et linuxsystem til at håndtere trafikken, der findes et hav af forskellige live cd’er der kan bruges som router. Man kan da også godt sættes sig godt tilrette et par nætter og få en Debian til at virke som router. Eller man kan hente et system på nettet der for mig altid har virket fantastisk godt ”Untangle” det er stort set liges så let at sætte op som en færdigkøbt router. I den tid jeg har brugt den har jeg ikke haft en eneste virus inden for på netværket.

neden under er et par screenshot fra desktoppen på min Fedora Maskine

DEL:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag produkt nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Get notified about new articles

Er der noget jeg skal have med på min blog?

Kontakt informationer

Find os her:

Har du et spørgsmål ?