TRAVELING ISLAND GLUDSTED – SAKUSHIMA

FAKTA:

KUNSTNER

TORU MATSUOKA
1968

TITEL

TRAVELING ISLAND GLUDSTED – SAKUSHIMA

KATEGORI

SKULPTUR

ÅR

2017

PLACERING

GLUDSTED

HISTORIE & BIOGRAFI

Som en ø ude i den lille sø ligger den stedsspecifikke skulptur Traveling Island Gludsted – Sakushima, som er skabt af den japanske kunstner Toru Matsuoka i samarbejde med lokale frivillige. Kunstneren var i Gludsted i forbindelse med Den Internationale Artworkshop i 2017. Skulpturen var blandt andet med til at markere 150 års diplomatisk samarbejde mellem Danmark og Japan. 

Skulpturen har form som et bjerg, og der er indlejret små siddepladser med mosaik af forskellige sten og porcelæn. Her kan man slå sig ned og måske sidde og betragte livet i byen eller bare kikke ud over vandet. Skulpturens fire toppe refererer til fire hellige bjerge i Japan. Med til skulpturen hører også de to små buddhaer med havfruehaler. 

Skulpturen i Gludsted har en pendant på den japanske ø Sakushima, hvor Toru Matsouka har skabt en lignende skulptur. Ved netop at skabe en pendant i Gludsted ønskede kunstneren at understrege lighederne mellem Gludsted og Sakushima. Begge steder er mindre samfund, der har taget samtidskunsten til sig. Og begge steder er samfund, der udvikler sig i kraft af gode og frugtbare fællesskaber. Sakushima kæmpede i mange år for at overleve, men ved hjælp af lokale kræfter fik man styrket turismen og dermed udviklingen på øen. Disse ligheder og de mange års diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark understreges endvidere af de små buddhaer med havfruehaler. Det er japansk og dansk kulturhistorie smeltet sammen i én figur. 

Den Internationale Kunstworkshop blev startet i 1993 i Brande med det formål at skabe rum for international udveksling af kunst. I 2011 flyttede workshoppen til Gludsted, hvor den har været afholdt siden. Hvert år bliver der udvalgt internationale og danske kunstnere, der opholder sig to uger i Gludsted, hvor de arbejder, får inspiration og udveksler erfaringer. 

(Kilde: Steen Rasmussen, kurator på Den Internationale Artworkshop) 

Biografi

Toru Matsuoka. Født i 1968 i Okazaki City, Aichi, Japan. Han er uddannet på Nagoya University of Arts i 1992. Han har endvidere studeret i både Paris og Barcelona. Han udstiller flittigt i sit hjemland, Japan, hvor han har deltaget i mange solo- og gruppeudstillinger. Han står bag flere udsmykninger og stedsspecifikker værker i Japan, men også i Holland og i Danmark. 

Modtag produkt nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Get notified about new articles

Er der noget jeg skal have med på min blog?

Kontakt informationer

Find os her:

Har du et spørgsmål ?