SAMMENHOLD | JENS CHR. JENSEN

FAKTA:

KUNSTNER

JENS CHR. JENSEN
1949

TITEL

SAMMENHOLD

KATEGORI

SKULPTUR

ÅR

2017

PLACERING

ISENVAD SENTRUM, IKAST

Skulpturen Sammenhold af Jens Chr. Jensen er billedhuggerkunst i sin rendyrkede form. På en lidt anderledes sokkel af granit står en aflang form i granit. Soklen er anderledes, fordi den er længere end den form, den bærer. Normalt er soklen underordnet selve skulpturen. Her synes soklen at være en uløselig del af hele skulpturen. Den nederst del er lys og helt glat i overfalden. Oven på den er der placeret en anden aflang form i granit. Den består af flere kvadratiske dele af granit, der er sat sammen, så det fremstår som ét samlet hele. Der er en glat kant og små riller der, hvor delene møder hinanden, der står i kontrast til den ru overflade, som stenen har.

For dem, der er bekendte med Jens Chr. Jensens værker, vil man kunne genkende det enkle og stringente formsprog. Kunstneren, der bor på egnen, har flere af sine værker placeret rundt omkring i kommunen. Jens Chr. Jensen formår at udtrykke sig med få virkemidler i et stramt og enkelt formsprog. Der er ofte et element af noget sammenstillet i hans værker, og ofte er det en sammenstilling af flere af den samme ting. Her er det skiver af granit, der holdes sammen. De største er placeret i midten af formen, de mindste yderst. Titlen på værket refererer til det rent fysiske i skulpturen, hvor der er et materiale, der bliver holdt sammen. Men måske refererer titlen også til noget andet? Måske en følelse af sammenhold i det lokale miljø, hvor skulpturen er placeret?

Jens Chr. Jensen arbejder med assemblager, relieffer, skulpturer, landart og installationer. Han bruger fundne og brugte materialer som for eksempel jern, træ, skiffer, metal, kort og gummi. Med stor æstetisk sans skaber Jens Chr. Jensen værker af en mængde af det samme materiale, som samles tæt i en enkel form. Det kan for eksempel være en kvadratisk form af flettet cykelslanger eller brugte frimærker sat op som en cirkelform. Udformningen er så stringent og afsluttet, og farverne er så afstemte, at fokus flytter fra materialets oprindelige funktion til dets æstetiske værdi. Pludselig får man øje på frimærkernes fine farver eller den smukke overflade, som rustent jern kan have. 

Det er Jens Chr. Jensens force, at han giver nyt lid til det kasserede, til affaldet og de ubetydelige hverdagsting. Med en veludviklet sans for at spotte og udvælge det, som vi andre måske bare anser som skrald, laver han kunst. Og med en udpræget æstetisk sans for farver, teksturer og former skaber han sine værker fulde af spor.

BIOGRAFI

Jens Christian Jensen

Skulptør

Født 10. april 1949. 

Jens Chr. Jensen er selvlært skulptør. Han har i mange år udstillet flittigt både alene og i gruppesammenhæng. Udstillingerne i Danmark er mange, men det er også blevet til udstillinger blandt andet i Norge, Holland, Tyskland og Frankrig. Flere af gruppeudstillingerne foregår sammen med de to kunstnergrupper Rimfaxe og Vestjyllandsudstillingen, som han er medlem af. Han har gennem årene skabt talrige værker, hvor flere kan ses i det offentlige rum. Han har blandt andet lavet værker til Fonnesbæk Kirke, Lind sognehus, Teko i Herning og Ikast-Brande Kommune. Flere landart værker er det også blevet til. Nogle af dem eksisterer ikke mere, men blandt andet ved Kirsten Kjærs Museum i Thy kan man se et permanent værk.

Modtag produkt nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Get notified about new articles

Er der noget jeg skal have med på min blog?

Kontakt informationer

Find os her:

Har du et spørgsmål ?