Per Borch

Hvem er Per Borch

læs højt Bio Navn : Per Borch.Alder: 57Civilstatus: Gift på 32. År. Sammen med min kone Lilian har jeg 2 børn, De arbejder i dag begge med IT den ene med UX og UI Design den anden som Software engineer i henholdsvis Aalborg og Aarhus Profession: Førtids pensionist. Uddannet gartner, front og backend web developer,…

læs højt

Bio

jeg bor i den sydlige del af Herning kommune Webdesigner og fotograf


Navn : Per Borch.
Alder: 57
Civilstatus: Gift på 32. År.

Sammen med min kone Lilian har jeg 2 børn, De arbejder i dag begge med IT den ene med UX og UI Design den anden som Software engineer i henholdsvis Aalborg og Aarhus

Profession:


Førtids pensionist. Uddannet gartner, front og backend web developer, certifieded EA game provider, drone pilot, fotograf, Adobe suite super bruger, og WordPress developer. 15 års erfaring og brug af forskellige Linux Distros.

Helbredstatus:


Jeg må hellere lige nævne at jeg har været type 1 diabetiker siden primo 1981. og at det nok var diabetesdebuten der fik mig til at droppe skolen dengang med de lange sygdomsperioder jeg havde op til debuten.
Midt i 90erne havde jeg et år hvor jeg syg / dårlig / i mere end et år … set i bakspejlet .. så har det nok været det man i dag kalder diabetes stress. Men jeg kom jo i gang igen..og så gik det jo egentlig ret godt indtil jeg begyndte på en forebyggende behandling med Statiner… I første omgang stoppende jeg behandlingen efter 14 dage pga. muskel smerter.. Men blev dog overtalt til at starte op igen da.. det jo var det eneste rigtigste at gøre. Muskel smerter blev til kramper i brystet.. angina pectoris. Jeg kan se at blodprøverne fra den gang ikke er komplette.. noget jeg dengang ikke havde overskud eller indsigt at gøre op med.

Opgøret med lægerne:

Jeg valgte selv at seponere den behandling lægerne kunne tilbyde. Desværre har det vist sig at en del af del medicinering jeg fik den gang har påført mig irreversible skader og tab af muskelvæv.

Dog kan jeg holde mig fri af den kroniske angina pectoris der var hverdag den gang. 
Jeg har praktisk erfaring med rigtig mange ting .. lige fra konstruerer forskalling til at lave robotter eller at lave web plug-ins, uddannet gartner, droneoperatør/ pilot. Sidst nævnte var lige som for at bevise overfor mig selv.. at selv om jeg i 2008 fik en dødsdom af lægerne med udsigt til massiv hjerteinfarkt inden for 2 år, så har jeg det stadig i mig, det er stadig ret let for mig at læse op på noget nyt og omsætte det til praktiskekundskaber.

Der er mange ting, jeg ville kunnet lave inden for det store område som IT sektoren udgør.. At jeg nemt kan følge med de flest inden for programmering. Støder jeg på noget jeg ikke lige kender, så tager det ikke lang tid for mig at læse op på det.

Jeg ved ikke lige hvad der er gået galt for Herning, for mig at se så er de ved at sakke helt bagud ud af dansen.
Jeg er lige som mange af mine naboer fritaget for digital post. Det til trods tager jeg gerne til smilet’s by for at deltage i WordPress Meetups der. Nogen påstår at jeg er imellem de 50 bedste WordPress developer her hjemme.. Lidt op ad bakke når der ikke altid er forbindelse til nettet. Jeg havde ellers bestil en 1 GB linje i 2003. (den er stadig i rest ordre)

Game-hosting.dk

Her havde jeg kontakt med både Blizzard og EA Games, men da det kneb med hul i gennem så måtte Valhalla serverne fra Blizzard skrinlægges inden de kom rigtig i gang.
I det meste at 5 år havde jeg et utal af server kørende for EA Games.. Alting var dog baseret på at det skulle stå her hos mig. På den linje jeg havde bestilt. og skal jeg være ærlig.. Så var der også lige et par år jeg ikke betalte så meget i skat.. Jeg smed trods alt mere en end million efter projektet og slæber nok stadig rundt med lidt gæld fra dengang.
Men tænk en gang Herning i ku ha haft en Silicon Karstoft med en serverpark… på en bondegård ved Karstoft. Blizzard med deres Valhalla Word of Warcraft servere. EA games med alle deres Battlefield serverer.

Jeg havde gennem årrække en større serverpark kørende i Glostrup, men valgte at lukke de ned dels pga. Sygdom og fordi at skulle jeg udbygge yderligere ville det kræve at jeg var der ovre 24/7 jeg valgte Karstoft frem for København.. derfor var det slut med http://game-hosting.dk. At helbredet også skrantede en del gang var da helt sikkert også en medvirkende faktor.

Hvor er jeg idag:

I dag så sidder jeg bare og hæver en fed check fra Udbetalings Danmark hver den 1.
At jeg så i reglen smider mere en 30 timer som frivillig i forskellige foreninger hver uge er en helt anden historie.
Pt. Er jeg Web master på Skarrild.dk / karstoft.net / ikast-brande.diabetes.dk, hjemmeside og nyhedsbreve, forsøgsvis er en da også gået lidt ind i valgkampen.. Med en side som mogens-df.dk, for at teste trafikken og se de stats en sådan side kan genere. Jeg valgte at støtte vores lokale kandidat med et Kraftigt Boost på reklame siden (FaceBook). Jeg kan da også med tilfredshed kan konstatere at de begge to er i byrådet i dag.

Diabetesforeningen

Jeg er aktiv i Diabetesforeningen og er i bestyrelsen for Ikast-Brande lokalforening og formand i Regionsudvalget region-midt. Det giver mig også en mulighed for at komme lidt rundt til møder i hele landet, skabe nye kontakter og relationer.
Jeg har gennem mange år haft en større køkkenhave a la bonderøven, et fantastisk sted at stresse af, med fysisk arbejde og friskluft. Min lidenskab til bambus er da også noget jeg dyrke fuldt ud her.. https://bambushaven.dk et frirum med bambus der med tiden bliver op til 8 – 10 m høje.