Fedora som den foretrukne OS

læs højt

Det kan vist ikke diskuteres at jeg nok går under betegnelsen nørd (nerd or geek). At jeg ofte bruger uendelig lang tid skærmen foran bare for at finde ud af hvorfor et program ikke lige vil køre med den opsætning jeg bruger.. Som regel finder jeg da en brugbar løsning. Ofte bliver det til en blanding af løsninger fra nettet og egne erfaringer der kommer til at fungere.

Det sidste 6 – 7 år har jeg arbejdet en del på forskellige Linux distros. Debian er en af dem jeg altid har holdt meget af at arbejde på. Gennem et par år brugte jeg Xandros som er en debian klon ikke mindst fordi den fungerede rigtig fint på min bærbare, det var den gang også et gratis styresystem , det er det desværre ikke længere. Jeg har prøvet Knoppix i flere omgange og syntes at det virker super godt på de fleste pc’er og kan lide den implementering, der er med KDE her.

Jeg vil helst arbejde på distros der understøtter KDE rigtig godt og her har Fedora det meste af tiden været tilfredsstillende. Og da jeg gennem meget lang tid, det meste af 5 år har brugt denne Redhat klon. Kender jeg systemet så godt at en omlægning af systemet (Opgradering) og geninstallering af programmer sjældent tager ret lang tid. Dog vil jeg gerne tilstå at havde Ubuntu haft bedre understøttelse af for skellige grafikkort havde jeg nok skiftet til det for et årstid siden. Da der var bedre understøttelse af Kdenlive her.

Men selv om jeg brugte ret lang tid på at kompilere kernel til var det ikke lige muligt at få mit grafikkort til at kører med den opløsning jeg ønskede på min skærm 1680 x 1050. Imellemtiden er understøttelsen af Kdenlive næsten problemfrit. Det community der er omkring er da også vokset betragtelig de sidste par år og arbejdet men løsninger på problemer går rigtig hurtig. Dog er vi ikke så synlige på nettet som Ubuntu men det skal nok kommer ret hurtig hvis tilgangen af nye brugere fortsætter i den hastighed.

DEL:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag produkt nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Get notified about new articles

Er der noget jeg skal have med på min blog?

Kontakt informationer

Find os her:

Har du et spørgsmål ?