Årets høst, ala Bonderøven

læs højt

Selv om det varede længe inden jorden blev rigtig varm dette forår. Har jeg i en mdr høstet grøntsager af egen avl i køkkenhaven.  Det har nu også krævet at det var rigtigt forspirret inden det blev plantet ud. Jer er lige blevet færdig med det første hold Icebergsalat.

 Så udgifterne til frø og gødning er allerede hjemme. og der er et hold sommerhvidkål klar nu. dvs jeg har høste i det meste af 14 dage af dem nu.  jordbærene har givet rigtig godt indtil nu, de er dog ikke så vilde med det vejr vi har nu… lidt for varmt og fugtigt.. 

Kartoflerne giver rigtig godt, men de er nu også blevet passet efter alle kunstens regler. Der er et hold blomkål, spidskål, og icebergsalat klar til høst om 14 dage.  Vi kan begynde at hente porre her i weekenden så der er bestemt masser af sunde sprøjtefrie grøntsager til os. Er vi lidt omhyggelig med opbevaringen har vi kål, porre, gulerødder, helt frem til slutningen af maj næste år. Her kan jeg have de første Iceberg klar.

Jeg har for sjov sået nogle kinakål. De er som alt andet nemme at lave hvis man er omhyggelig med at passe dem.  Alle mine kål og salater sår jeg som enkelt frø i bakker med knap 50 potter. Er vejret rigtigt plantes de ud når de har fire blade.  

Mine kål planter jeg i 4 meters brede bede, som jeg dækker med hvid fiberdug (covertan) Det ser måske ikke så kønt ud men man slipper for at sprøjte, og temperaturen er mere stabil, tingen gror lidt hurtigere uder det, det gør ukrudtet desværre også..

DEL:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag produkt nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Get notified about new articles

Er der noget jeg skal have med på min blog?

Kontakt informationer

Find os her:

Har du et spørgsmål ?